Yüz Bakımı için Kışın Takip Etmeniz Gereken 5 Temel İpucu

Yüz Bakımı için Kışın Takip Etmeniz Gereken 5 Temel İpucu

Kış mevsiminde kuru soğuk ve rüzgâr cildinizin kurumasını sağlayarak gerilme ve tahrişlere neden olabilir. Bu gibi durumlarda düzenli bir cilt bakımı pek yardımcı olmaz. Kuruluk ve ölü cilt görünümünü önlemek için bu birkaç basit kış bakım ipucu size yardımcı olabilir.

  1. Cildi temiz tutun: Hangi ürünü kullanırsanız kullanın temizlik, cilt bakımında ilk adım olarak görülmelidir. Kış mevsiminde, aşırı kuruluğu önlemek için yüzünüzü soğuk süt ve pamuk ile temizleyebilirsiniz.
  2. Peeling rutinini esnetin: Kış mevsiminde günlük peeling aşınmaya neden olabilir ve cildinizi daha kuru hale getirir. Bu nedenle haftada bir yumuşak bir peeling cildi canlı tutmak için yeterlidir.
  3. Cildini tonik ile sıkılaştırın: Sert bir toner cildinizin PH seviyelerini bozabilir. Tonik, cildi sıkılaştırmakla kalmaz aynı zamanda nemlendiriciye hazırlar, gece serumu yüzünüze uygulamak üzeresiniz.
  4. Nemlendiricisiz kış cildi olmaz: Nemlendirme sadece, çok kuru ve pul pul dökülen bir cilt için değil herkes için şarttır. Ekstra nemlendirme için doğal nemlendiricilerden herhangi birine badem yağı veya sızma zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  5. Güneş kremini ihmal etmeyin: Güneş saklanıyor olabilir, ancak UVA ve UVB ışınlarının cildinize zarar vermesine izin veren bulutların arasından hala etkilidir. Bu nedenle, asla cildinize güneş kremini özletmeyin.