Adil Kullanım Kotası Nedir?

Adil Kullanım Kotası Nedir?

Günümüzde internet hayatımızın olmazsa olmazları arasında yerini aldı. Aşılan limit sonrasında ise oldukça yüklü faturalar ile karşılaşmanız mümkün. Bu nedenden ötürü birçok kişi limitsiz internet kullanımına yer açarak sabit bir tutar ödemeyi tercih ediyor. Limitsiz internet kullanımda karşımıza çıkan adil kullanım kotası uyarısı internet hızımızı yavaşlatan bir sorundur.

Adil kullanım kotası adı verilen bu uygulama limitsiz internet kullanıcılarının belli bir kotayı aşmaları durumunda gelen bir uyarıdır.  Kota uyarı sonrası internet hızınızda yavaşlama olur. Bu yavaşlama veri yoğunluğunu engellemek amacı ile sınırlama getirme uygulamasıdır. Aylık döneminiz içinde belli bir kota aşımı sonrasında internetinizde yavaşlama olurken ay bitimi ile beraber aynı internet hızına tekrar ulaşmanız mümkün oluyor.

Adil Kullanım Kotasının Uygulanmasının Sebebi Nedir?

Adil kullanım kotasının kullanım sebebi ise aynı kullanım hakkına sahip olan kullanıcılar arasında kalitenin eşit olarak sunulmasını sağlamadır. Böylece veri kotasını aşmayan kişiler herhangi bir sıkıntı yaşamadan internetlerini kullanabilirler. Adil kullanım kotası uyarısı almak istemiyorsanız AKK olmayan paket seçimlerine yer verebilirsiniz.