Beyaz Ayakkabıyı Temiz Tutmanın Yolu

Beyaz Ayakkabıyı Temiz Tutmanın Yolu

Beyaz ayakkabıların çekiciliği bambaşka! Ancak çok çabuk kirleniyor olmaları da ayrı bir dert! Hatta küçük bir sıyrık dahi beyaz ayakkabıların muazzam görünümüne gölge düşürüyor. Peki, beyaz ayakkabıların tertemiz görüntüsünü korumanın bir yolu yok mu? Elbette var. Sizlere hemen birkaç yöntem aktaracağız! Öncelikle küçük çizikleri yok etmeyi deneyelim.

Ayakkabınız ile aynı tonda bir beyaz oje ile çiziğin üzerine çok ince bir tabaka halinde oje sürün. Görünümün tamamen yok olduğunu fark edeceksiniz. Eğer kumaş bölümü kirlendiyse beyaz renkte bir süngeri ılık su ile ıslatarak silmeyi deneyebilirsiniz. Kir çıkmazsa bu durumda az miktarda çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz.

Beyaz Ayakkabı Makinede Yıkanır mı?

Aslında bu sorunun yanıtı hem evet, hem de hayır. Bazı ayakkabılar çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabiliyor. Hatta defalarca yıkansa dahi deforme olmadan tertemiz çıkıyor. Ancak bazı ayakkabıların da yıkanmaması lazım. Bu yüzden diğer yöntemleri tercih etmelisiniz. Elma sirkesi de leke çıkarmakta oldukça etkili. Elma sirkesini suyla karıştırın ve beyaz renkte bir bez kullanarak lekeyi silin.