Yapay Zekâ Güvenlik Duvarlarını Aşabilir mi?

Yapay Zekâ Güvenlik Duvarlarını Aşabilir mi?

1940’ lı yıllarda ilk olarak düşünülmeye başlanan ve temellerinin atılması için belli başlı çalışmalara adım atılan yapay zekâ günümüzde oldukça farklı bir gelişime sahip oldu. Yapay zekâ olarak tabir edilen ve insan zekâsına benzer özellikleri sunarken daha hızlı olarak birçok işlemi ve şifreyi çözebilme yetisine sahip olan yapay zekâ insanların hayatını kolaylaştıracak olan birçok unsura sahip olmasının yanı sıra bazı sıkıntılara da neden olabiliyor.

Yapay zekâ gelişimi ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda birçok ünlü internet sitesinin güvenlik duvarlarının aşılıp aşılamayacağına ve şifresinin çözülüp çözülemeyeceğine dair olarak araştırma yapıldı.

Yapay Zekâ Testi

Derin öğrenme teknikleri ile geliştirilen programa sahip olan yapay zekâ programı birçok ünlü internet sitesinin güvenlik duvarını delmeyi başardı.

Test üzerinde yapılan ölçüme göre yüzde ellilik başarı elde edebilen yapay zekâ saniyenin yirmide biri kadar zamanda işlem tamamlamasını sağladı.

Bu durum ise açıkça birçok internet sitesinin öncü güvenlik duvarlarının ise yeterli savunmaya sahip olmadıklarını açıklıyor.