Saçları Canlandırıcı Ebegümeci İçeceği

Saçları Canlandırıcı Ebegümeci İçeceği

Daha sağlıklı saçlara sahip olmak sizin için de hayal değil. Canlı, sağlıklı ve parlak görünen saçlara sahip olmak için uygulayabileceğiniz onlarca yöntem var. Ancak pek çok kişi saç maskeleri hazırlayarak uygulamaya zaman bulamıyor. Bu maskeleri yıkama aşamasında saçtan arındırmak da pek kolay değil. İşte bu durumda devreye saçları canlandırıcı ebegümeci içeceği giriyor.

Hazırladığınız İçecekle Saçlarınızı Besleyin

Gayet pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu içecek için uzun zaman ayırmanıza gerek yok. Zahmetsiz olması, her geçen gün daha fazla sayıda kişi tarafından uygulanmasını da beraberinde getiriyor. Bu içeceğin starı ebegümeci. Ebegümecinin hem kökleri hem de sapları saçları ve cildi besleme özelliğine sahip. Aynı zamanda bağırsakları temizlemek amacıyla da sıklıkla kullanılan bir bitki.

Saçları Besleyen Ebegümeci İçeceği Malzemeleri

  • 2 su bardağı birkaç dakika boyunca kaynatılmış su
  • 8 dal kurutulmuş ebegümeci (Bunun yerine 2 adet ebegümeci çay poşeti de kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı çilek
  • Yarım su bardağı ahududu
  • 1 adet muz
  • 10 adet nane yaprağı (taze)

Saçları Besleyen Ebegümeci İçeceği Hazırlanışı

Suyu kaynattıktan sonra altını kapatın ve soğumasını beklemeden hemen içerisine 8 dal kurutulmuş ebegümecini ya da 2 adet ebegümeci çayını ekleyin. 20 dakika boyunca demlenmesini bekleyin (Suyu kaynatmaya devam etmeyin). Soğuğa yakın hale gelen suyu blendera koyun ve içerisine çilek, ahududu, muz ve naneyi ekleyin. Tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile bu karışımı ezin. Bu esnada karışım tamamen soğuyacaktır. Soğuduktan sonra içebilirsiniz.

Sıcak yaz günlerinde de uygulayabileceğiniz bu tarif serinletici bir içeceğe de dönüşebilir. İçerisinde iki adet buz atabilir ve hafif soğuttuktan sonra da tüketebilirsiniz. Haftada bir düzenli olarak uygulamanız durumunda saçlarınızın çok daha canlı görüneceğini hemen fark edeceksiniz.