Çatı Katı Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Çatı Katı Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Dik eğimli tavan, düşük ışık ve küçük pencereleri olan çatı katlarının garip düzenleri iyi bir şekilde dekore edilebilir ise tavan arasında fazladan bir yaşam için harika bir yol olabilir. Özellikle çocukların çok hoşlanacağı küçük çatı katları, sevimli bir çocuk odasına dönüştürebilir. Peki, çatı katı dekorasyonu nasıl yapılır?

Boşlukları Değerlendirin…

Tavan boşluğunda mevcut her kuytu ve bucağı ölçmekle işe başlayabilirsiniz. Düşük saçak, küçük köşe ve dar geçitler ile çalışmak için birçok yol bulabilirsiniz. Ana yaşam alanı olan alt katta ölçümler almak, size ipucu vermek için uygun olabilir. Özellikle yatak için uygun yerleşim birimini belirlemek çok önemlidir.

Açık Renkler Kullanın…

Normalde tavan, duvar ve zemin üzerinde saf beyaz kullanmak çok tercih edilmez fakat çatı katının daha az yaya trafiği olacağı ve daha az kirleneceği düşünülür ise beyaz kullanmanız yerinde bir seçim olacaktır çünkü bu, fazla ışık almayan çatı katı için daha fazla aydınlık anlamına gelir.

Özel Tasarım Eşyalar Alan Kazandırır

Dolap ve çekmeceli konsol, şifonyer, komodin gibi mobilyalar için en kısa tavan yüksekliği bölümlerini kullanabilirsiniz. Yerleşik bir çalışma masası, çekmeceli veya depolama gövdeli standart setler çatı katı dekorasyonunuz için çok uygun olmayabilir. Bunun yerine uygun alanlara; dolap, raf, masa gibi eşyaları özel tasarım çözümleri ile dekore ettirmek size daha fazla alan kazandırabilir.

Pencerelere Özel Çözümler

Pencereler çoğunlukla kullanımı zor olan bir eğik bir duvara yerleştirilmiştir. Perde kullanmak zor olacaktır bunun yerine pencereleri örtmek için yüksek, eğimli pencerelerde ışık kontrolü sağlayan, üst veya alt açılabilir motorlu gölgeler kullanabilirsiniz.

Aydınlatma

Aydınlatma için tavan lambası ile tavan yüksekliğindeki dikey boşluklardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Masa lambaları veya led ışıklar ile aydınlatma takviyeleri yapabilirsiniz.