Hamilelik Dönemi Tansiyon Yükselmesi Belirtileri

Hamilelik Dönemi Tansiyon Yükselmesi Belirtileri

Tansiyon yüksekliği, normal insanlarda son derece önemlidir. Fakat özellikle gebelik ile birlikte daha da önemli hale geliyor. Hamilelik döneminde tansiyon yükselmesi belirtileri normalde görülen belirtiler ile aynı özelliklerin yanı sıra bazı başka bulgular ile de saptanabiliyor.

Hamilelik döneminde tansiyon yüksekliği sonucunda bebeğe olumsuz etkiler yansıyabilir. Bebek anneden sağladığı besin ve oksijen ile gelişimini sağlıyor. Tansiyonun yükselmesi durumunda; annenin bebeğe sağlayacağı oksijen yetersiz hale gelir. Bu da bebek için zararlıdır. Bebeğin gelişiminde yavaşlama ve azalma görülür.

Yüksek tansiyon belirtisi ile birlikte kan basıncında artış görülür bu da baş ağrısına sebep olabilir ayrıca ileri dönem de ödem de görülür. Bu durumlarda acil olarak doktorunuz ile irtibatta geçmeniz ve gereken önlemelerin alınması gerekiyor.

Gebelikte Tansiyon Yükselmesi Ne Zaman Olur?

Gebelikte tansiyon yüksekliği genellikle gebeliğin ikinci yarısında ortaya çıkıyor. Gebeliğin son döneminde ise düzenli ev kontrolleri ve doktor kontrolü ile devam edilir ve tüketilen besinlere dikkat edilir. Eğer gebeliğin son kısmına yakın değil ise yatak istirahatı önerilebilir.

Gebelikte Preeklampsi

Gebelikte çok fazla kan basıncını yükselmesi ise preeklampsi bulgularını ortaya koyar. Preeklampsi belirtilerinde en sık görülen bulgu; şiddetli baş ağrısı, hızlı kilo alıma, el ve yüzde şişme ve görme de bozukluk olarak sayılabilir. Preeklampsi olan anne adayları düzenli kontrolleri için hastaneye yatırılırlar.