Evinizin Havasını Temizleyen Bitkiler

Evinizin Havasını Temizleyen Bitkiler

Sağlığımız her daim oldukça önemli olup özellikle artan betonlaşma sebebi ile yeterli oksijeni bedenimize alamayabiliyoruz. Havada bulunan toz zerrecikleri ile mücadele ederken aynı zamanda evi havalandırırken bile bu zerreleri evimize alabiliyoruz. Peki, evimizin havasını temizlenmesine destek olarak birçok bakteri ve çeşitli mikropları uzaklaştırmanın aynı sıra oksijeni evimize kazandırmak mümkün mü?

Elbette bu işlem için gene doğadan destek alınması gerekiyor. Çeşitli birilerin ev ortamında bulunması evinizin bir orman gibi oksijen olarak zenginleşmesine destek olacaktır. Bunun yanı sıra rahat ve kaliteli bir uyku geçirmenizi de sağlayacak olan etkenlere sahiptir.

Hangi Bitkileri Yetiştirebiliriz?

Evde yetiştirerek evinizde daha sağlıklı bir hava yaratmak için seçeceğiniz bitkilere de dikkat etmeniz gerekiyor. Paşa kılıcı ya da peygamber kılıcı olarak bilinen kılıç çiçeği bulunduğu ortama oksijen yayması ile bilinir. Bunun yanı sıra ölümsüzlük bitki olarak adlandırılan aloe vera bitkisi ya da lavanta çiçeğinin yetiştirilmesi de ev ortamı için ideal olan seçimler arasında yer alıyor.