En Kaliteli Traverten Çeşitleri Nerede Üretiliyor?

Türkiye, doğal taş rezervi bakımından zengin kaynaklara sahiptir ve traverten dahil, dünya doğal taş üretiminde lider olan 7 ülkeden biridir. Birçok bölgeden çıkartılabilen traverten Ankara, Burdur, Denizli, Sivas ve Mersin gibi illerdeki fabrikalarda işleniyor. Pek çok farklı desen ve rengi bulunan traverten blok, plaka, patlatma ve mozaik traverten gibi türleri ile de kullanıcının beğenisine sunuluyor.

Doğal Traverten Ankara Ürünleri ve Yapay Traverten Farkı

Doğal traverten, kalsiyum bikarbonatlı termal yer altı sularının mağara boşlukları veya yeryüzüne çıktıkları yerde bileşimlerindeki kalsiyum karbonat minerallerinin çökelmesi ile oluşan kimyasal tortul bir taştır. Yapay traverten, doğal traverten yüzeylerini başarıyla taklit etmek için kullanılabilen dekoratif bir yapıdır. Kullanımda çok fark göremezsiniz, ancak özellikle orijinal traverten Ankara Bircan Mermer ürünlerinin kalitesi ve renkleri, neden doğal traverten taşların popüler olduğunu ispatlıyor.

bircanmermer.com.tr web adresinden görebileceğiniz gibi Bircan Mermer, orijinal traverten ve doğaltaş çeşitleri üretiminde benzersiz seçenekler sunuyor. Noce traverten, sarı traverten, emperador mermer, silver mermer, onyx, beyaz mermer gibi çok özel taşları kendi ocaklarından çıkartan firma, bunları iç ve dış duvar kaplamaları ve yer kaplamalarında kullanmak üzere özenle işliyor.