Zeytinyağı ile Saç Bakımı

Zeytinyağı ile Saç Bakımı

Saçlar en önemli aksesuarladır. Onların sağlıklı olması ise bakımlı görünmesi için en önemli kriterdir. Saçlarınıza ihtiyacı olan bakımı saç bakım kremleri ile sağlayabilirsiniz. Oldukça pahalı olan bu kremler yerine saha uygun içeriklere de yer vermeniz mümkün. Özellikle saçların ihtiyacı olan nemi elde ederek parlaklığı elde etmesi için zeytinyağı kullanımına yer açmanız önemlidir. Saç köklerinin de güçlenmesini sağlayacak olan zeytinyağı bu sayede saç dökülmelerinizin de önüne geçer. Saç bakımınızda yer alan zeytinyağı kullanımında ise yağlı saç tipine sahip olanların saç köklerine zeytinyağı sürmemesi önerilir.

Zeytinyağı Saç bakımında Nasıl Uygulanır?

Zeytinyağı saç tellerinin güçlenmesini sağlarken kırıklarında giderilmesi konusunda etkilidir. Saçlara ideal parlaklığı sağlarken aynı zamanda sağlıklı olmasını da sağlar. Bu sebep ile zeytinyağı maskesine haftada bir defa ya da ihtiyaç duydukça yer verebilirsiniz.

Uygulamada saç tellerine yedirerek zeytinyağının sürülmesi ve yarım saat bekletilmesi yeterlidir. Uygulama sonrasında saçınıza uygun olan şampuan ile yıkamanız gerekir. İlk bakım sonrasında da farkı anında hissedeceksiniz.