Yumurtaları 3 Ay Taze Saklamak için 3 Basit İpucu

Yumurtaları 3 Ay Taze Saklamak için 3 Basit İpucu

 

Enfeksiyona maruz kalan yumurtalar, gıda zehirlenmesine neden olabileceğinden yumurtaların son satış tarihine veya son kullanma tarihine kadar tüketilebileceği açıktır. Fakat doğru ve iyi saklama yöntemleri ile daha uzun süre yumurtaların tazeliğini muhafaza edebilirsiniz. İşte, bu 3 basit yöntemi kullanarak satın aldığınız yumurtaları taze saklayabilir, en az 3 ay boyunca yenilebileceğinden emin olabilirsiniz.

  • Yumurtaları buzdolabında saklayın!

Buzdolabı, elbette yiyecek ve içecekleri bakteri ve mantar oluşumuna karşı korumanın vazgeçilmez yoludur. Yumurtaları (klasik olarak her zaman koyduğunuz) buzdolabınızın kapağında değil, gövdesinde ve orta bölmesinde tutarsanız, onları daha uzun süre dengeli bir ısıda bırakmış olursunuz.

  • Yumurtaları Kartonunda Tutun!

Yumurtaları kartonunda saklamak, onları daha uzun süre koruyacak ve taze tutacaktır. Plastik kartonlarda satılan yumurtaları tercih etmeyin eğer başka şansınız yoksa kâğıt peçetelere sarıp bir saklama kutusuna koyabilirsiniz.

  • Yumurtaları Yıkamayın!

Satın aldığınız yumurtalar en doğal hali ile gözünüze pis görünebilir fakat yıkanmadan satışa sunulmasının mantıklı bir nedeni var: Yumurtaları hemen yıkamak yumurtaları bakterilerden koruyan doğal tabakayı çıkarabilir. Yumurtalarınızı kullanmadan hemen önce yıkayın.