Tıraş Sonrası Yanma Nasıl Önlenir?

Tıraş Sonrası Yanma Nasıl Önlenir?

Jiletle tıraş olduktan sonra zaman zaman ciltte kızarıklıklar ve yanma meydana gelebilir. Bunun sebebi jiletin cildi tahriş etmesidir. Tahriş olan cilt, kızarma ve yanma şeklinde tepki verir. Peki, erkeklerin çok şikâyetçi olduğu tıraş sonrası yanma nasıl önlenir?

Tıraş Sonrası Tahriş Olan Cilde Soğuk Kompres

Tıraş sonrasında cildinizde jilet yanığı olduysa bu bölgelere havluya sarılmış buz ile kompres yapabilirsiniz. Buzlu suyla ıslatılıp sıkılmış bir bez yardımıyla da soğuk kompres yapabilirsiniz. Soğuk kompres, yanık kısımları rahatlatıp sakinleştirir. Bu yöntem acınızın dinmesini sağlar.

Kullanılan Tıraş Malzemelerinin Gözden Geçirilmesi

Tıraş sonrası tahrişler ve ciltteki hassasiyetin sebebi kullanılan malzemelerin kalitesizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Cilt tipine uygun ürünler seçilmesi de oldukça önemlidir. Hassas ciltler kolay tahriş olduğundan bu cilt tipine sahip olanlar hassas ciltler için özel olarak geliştirilmiş formülü olan ürünler kullanmalıdır.

Sıcak Suyla Cildi Yumuşatmak

Tıraş sonrası tahrişten kurtulmanın bir diğer yolu ise tıraş öncesinde cildi sıcak suyla yıkayarak rahatlatmak ve yumuşatmaktır. Alternatif olarak duş sonrasında tıraş olmayı deneybilirsiniz.Yumuşayan cilt daha az tahriş olacaktır.