Stil Sahibi Kadınların 7 Ortak Özelliği

Stil Sahibi Kadınların 7 Ortak Özelliği

Eğer modanın yakın takipçisi olursanız son derece modern ve trendlere uygun bir giyim tarzına da sahip olabilirsiniz. Ancak stil sahibi olmak bambaşka bir durum. Açıkçası modanın ne kadar içinde olursanız olun, maalesef her kadın stil sahibi olamıyor. Tarz sahibi olmak, kendi tarzını yaratmakla da ilgili bir durumdur. Peki, stil sahibi kadınların 7 ortak özelliği nedir? Bu sorunun yanıtı aynı zamanda “nasıl stil sahibi olunur” sorusunun da yanıtı olacak.

1- Stil Sahibi Kadınlar Kopyalama Yapmaz

Tarz sahibi kadınlar sosyal medyayı, ünlülerin giyimlerini, yeni ikonları takip eder. Ancak asla birebir kopyalama yapmaz. İlham aldığı duruşları, kendi stiline uyarlar. İşte bu da beceri ve yaratıcılık gerektirir.

2- Her Mağazadan Eli Dolu Çıkabilirler

Stil sahibi kadınların bir diğer özelliği de istisnasız her mağazada iyi bir parça bulabiliyor olmalarıdır. Onların çok lüks mağazalardan alışveriş yaptıklarını sanmayın. Semt pazarında dahi mükemmel parçalar bulabiliyor ve bu parçalarla şıklıklarını bir tık yukarıya çekebiliyorlar. Onların literatüründe “burada bana göre bir şey yok” yoktur.

3- Kendi Beğenileri Önceliklidir

Bir anda tüm dünyada popüler olan bir tarzı dahi reddedebilirler. Tarz sahibi kadınlar için öncelik ne kadar moda olduğu değil, kendi beğenileridir. Örneğin; bir dönemin zımba ve çivi modasına hiç uymamış stil sahibi kadınlar var.

4- Şıklıklarını Yarım Bırakırlar

Bir diğer ortak özellik de hiç bir zaman “tamamlanmış” görünmüyor olmalarıdır. Baktığınızda “bu kıyafete bir fular çok yakışırdı” diyebilirsiniz. Ancak stil sahibi kadınlar o fuları bilerek takmaz.

5- Kıyafetin Fiyatına Aldırış Etmez

Sanılanın aksine her daim marka ve pahalı parçalar kullanmazlar. Hatta onlar için markanın pek önemi olmaz. Üzerlerindeki her parçanın bir servet değerinde olduğunu sanırsınız ancak yanılırsınız.

6- Modayı İzler ve Bazen Uygularlar

Modayı sürekli takip etseler de ender zamanlarda, hoşlarına giden trendleri uygularlar.

7- Amaçları Stil Sahibi İmajı Değildir

Aslında şık görünmek için giyinmezler. Amaçları da hiç bir zaman stil sahibi görünmek değildir.