Vücuda Uygun Kazak Nasıl Seçilir?

Vücuda Uygun Kazak Nasıl Seçilir?

Kış aylarında ya da serin havalarda; özellikle tercih edilen ve son derece şık kombinasyon yaratılabilen kazaklar bazen hüsrana sebep olabiliyor. Bunun sebebi beğenerek aldığınız kazağın içinde hiç de hoş görünmemenizdir. Eğer manken gibi bir vücuda sahipseniz birçok model size uyacaktır. Fakat bu ölçülere sahip olamayanlar kazak seçimlerinde belli tüyolara önem vererek daha düzgün seçimler yapabilirler. Böylelikle hem fiziğinizi daha güzel gösterip hem de oldukça şık olabilirsiniz. Bunun için öncelikle vücudunuzu iyi tanımanız gerekir. Bedenini tanıyanların bu konuda yanlış yapma oranı bir hayli düşüktür. Fakat beden şeklini bilmesine rağmen uygun seçimi tam olarak yapamayanlarda vardır.

Kazak Seçiminde Tüyolar

Vücuda uygun kazan nasıl seçilir, sorusu için vücut tipinizi bilmeniz gerekiyor. Aşağıdaki listede belirlenen vücut tipleri ve bu vücut tiplerine uyacak modeller sıraladı.

  • Kum Saati Vücut Tipi

Kum saati vücut tipi aslında her tür kazak modelini taşıyabilir ama en çok belli belirginleştiren modeller bu bedene uygundur. Bu beden de omuz ve kalça aynı orandadır.

  • Elma Vücut Tipi

Elma tipi vücut tipi bel bölgesi kalın olup bu alanda fazlalığa sahip olanlar için söylenen bir terimdir. Bu bedene sahip olanların kemer ya da kuşak içeren kazak ya da hırka seçimi yapması uygun olur.

  • Armut Vücut Tipi

Armut vücut tipine sahip olan bayanların omuzları dar olup kalça ve basenleri geniştir. Bu nedenle orantıyı yakalayabilmek için omuzların genişletilmesi gerekiyor. Vatkalı kazaklar, apoletli kazaklar ya da kayık yaka olan kazaklar seçilebilir. Bunun yanı sıra rengârenk bir kazak seçimi yapılıp alt kısma tek renk A tipi etek giymeniz de dengeyi sağlayıp daha çok üst bölgenize dikkatleri çekebilir.