Çizik CD`ler Nasıl Onarılır?

Çizik CD`ler Nasıl Onarılır?

Çıplak gözle bile fark edebileceğiniz çizikler veya toz yüzünden çok değerli CD’lerinize veda etmek zorunda kalabilirsiniz. Peki, bir yolu yok mu? Çizik CD’ler nasıl onarılır? Merak edilen konuyu sizin için araştırdık!

Çizik CD Kurtarma Yöntemleri

Pasta Cila: Otomobil kaporta boyalarındaki çizik bakımı ile çizik CD’lerin tamiri benzer özellikler gösteriyor. Bir parça oto cilasını temiz bir sünger veya bez parçası ile sürüp bir kaç dakika bekleyin ve tekrar bezle kurulayın. Çok derin tahribat yok ise, test ettiğinizde CD’nizin çalıştığını göreceksiniz.

CD Onarma Kitleri: CD’nizin çalışmadığını ve çizilmiş olduğunu fark ettiyseniz, bilgisayar malzemeleri satan her hangi bir mağazadan bulabileceğiniz bir CD onarma kiti satın alın. Temiz ve hav bırakmayan, gözlük camı, silme bezi gibi bir bez veya güderi parçası tedarik edin. Temizleme kitinden beze sıkıp CD üzerinde dairesel değil, dikey hareketlerle gezinerek temizleyin ve kurumaya bırakın.

Diş Macunu: İşe yaraması muhtemel bir başka yöntem ise, diş macunu ile temizleme! Normal bir diş macununu yumuşak bir bez yardımı ile çizik CD’nizin ortasından kenarlarına doğru iyice yedirin. CD’nizi temiz ve ılık su altında yıkayın ve durulayıp, kurulayın.

Buzlukta Dondurma:  CD/DVD kurtarma operasyonlarından oldukça sık kullanılan bu yöntemden çoğu kez sonuç alınıyor. Yapmanız gereken sadece çizik CD veya DVD’nizi bir poşete koyup 2 ya da 2,5 saat buzlukta bekletmek!

Alın Yağı Yöntemi: Oldukça popülerlik kazanmış, You Tube kanalında videosu da olan alın yağı ile çizik CD onarımı, oldukça basit bir şekilde yapılıyor. Bu yöntem için tabii biraz yağlanmış bir alına ve temiz ve kuru bir beze ihtiyacınız olacak. Yapmanız gereken sadece CD’nizi alnınıza sürüp, bez parçası ile silmek!