Yüzünüze Göre Güneş Gözlüğü Seçimi

Yüzünüze Göre Güneş Gözlüğü Seçimi

Yaz mevsimiyle beraber güneş gözlüğü takmak, bir nevi yüzlerden ayrılmayan bir parça olmaya başladı. Ve hatta sadece gözlerde değil saçları toplamak için dahi gözlükler kullanılır halde olmaya başladı. Fakat güneş gözlüğü seçilirken yüze uygun olarak seçim nasıl yapılır, burun – yanak ve göz çukuru, gözlükle kapandığı için buna uygun çerçeve seçimi nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

Kare Yüze Sahip Kişiler İçin

Geniş bir alnınız varsa, geniş karede bir çeneye sahipseniz ve yüz kemikleriniz belirgin durumda ise yüzünüze göre güneş gözlüğü seçimi için sizlere yakışacak gözlük modeli, oval veya yuvarlak çerçeveli olabilir. Yumuşak çerçeveler seçmeniz, yüzünüzün keskinliğini dengeler. Geometrik ya da dikdörtgen çerçevelerden sizler uzak durmalısınız.

Oval Yüze Sahip Kişiler İçin

Alın yapınıza göre çeneniz eğer ince ise, belirgin ve iri elmacık kemiklerine sahipseniz yeni sezonun gözlük modellerinin en çok size yakışacağına emin olabilirsiniz. Yeni sezonda trend olan Vintage gözlükler oval yüz hatlarına sahip olan kişiler için biçilmiş kaftan niteliğini taşıyor. Çerçeve üstünde süslemeli gözlük modellerini deneyerek almaya özen göstermelisiniz, aksi taktirde yüz şeklinizi kapatabilir ve yüzünüzün kaba görünmesine neden olabilir.

Uzun Yüze Sahip Kişiler İçin Yüz kemikleriniz enine göre uzun ise, çene yapınız ise sivri ve çıkık alına sahipseniz eğer, sizlere en uygun gözlük modeli kenarları köşeli modeller olacaktır. Geniş çerçeveli gözlüklerde yine yakışan modeller olacağına emin olabilirsiniz. Fakat dar ve yuvarlak çerçeveli gözlüklerden uzak durmanız önerilir.