Dekorasyonda Aynaların Sırrı

Dekorasyonda Aynaların Sırrı

Dekorasyonda aynaların sırrı, oda içine ışık ve derinlik getirmekten çok daha ötesidir. Komşu duvarlardan görüş ve renkleri vurgulamak, sanat ve özel efektler yaratmak, daha fazla görüş açısı kazandırmak gibi özelliklerini kullanarak pek çok mekân tasarımında aynaların enteresan gösterisinden yararlanılır. Aynaları istediğiniz yere dekoratif bir pencere gibi yerleştirebilirsiniz.

Ayna ile Yaratılan Dramatik Etki

Tam boyutlu zemin aynaları küçük bir alanda dramatik bir etki yaratabilir. Oturma odasına veya salona, zemin üzerine duvarda yerleştirilen, çerçeveli tam boy bir ayna, koridor sonundaki yatak odasında dinlenirken bile her yönden inanılmaz bir varlık haline gelebilir.

Çılgın Aynalar

Dekorasyonunuzda ayna kullanmak istediğinizde, aynı duvarda birden fazla ayna asmak gibi yeni bir yöntem deneyebilirsiniz. Bir duvara grup halinde geometrik şekilli aynalar kullanırsanız, onları sanat eserine benzer bir görsele çevirebilirsiniz. Aynaların ölçülerinin birbirine orantılı olmasına dikkat ederek, yalatıcılığınızı kullanarak, duvar boşluğuna dengeli yerleştirmeniz yeterlidir.

Mükemmel Noktalar

Aynalar evin her odasında görüntülenebilir, ancak tasarımcılar için en favori nokta giriş holleri ve salonlardır. Evin bu bölümleri; aydınlatma lambaları, mumlar ve dekoratif eşyalar ile sanatsal bir ambiyans için fırsat yaratan noktalardır. Doğru noktalara yerleştirildiğinde mekânınız, doğal ışık eksikliğini hissetmeyeceğiniz harika bir yer olabilir.

Işık Yansımaları

Özellikle yemek odaları, aynalar için ideal bir yerdir. Boşluğa daha görsel ve zarif bir boyut eklemek ve sıcak romantik bir parlaklık yansıtmak için ayna boyutları dikkatli seçilmelidir. Büyük bir duvarda küçük bir ayna pek bir şey ifade etmez iken, bir kaç grup ayna konsepti çok güçlü bir etki yaratabilir.

Yansıtmalı Sanat Aynanın kendisi minimal bir sanat kurgucusudur. Cesur ve muhteşem bir ayna, bir odanın odak noktası olabilir. Boş bir duvarda kullanacağınız ekstra büyük ayna mekânın hem ebatlarını hem havasını değiştirip, bir sanat galerisine dönüştürebilir.