Telefondan Virüs Nasıl Temizlenir?

Telefondan Virüs Nasıl Temizlenir?

Kullandığınız telefonların zaman içerisinde yavaşlaması, bataryasının yüksek güç tüketmesi ve kasılması gibi sorunları yaşaması herkesin başına gelebiliyor. Ancak şüphelendiğiniz sebep eğer virüs kaynaklı ise bazı konulara dikkat etmeniz ve telefonunuzu temizlemeniz gerekebilir. Telefondan virüs nasıl temizlenir ve nelere dikkat edilmesi gereklidir gelin birlikte bakalım.

Son dönemlerde piyasaya çıkan virüsler, telefon görüşmelerinizi kaydedebilen, IMEI numaranızı çalabilen tehlikeli virüsler olabiliyorlar. Bu tür virüsler aynı zamanda sisteminizin de yavaşlamasına yol açabiliyor. Google Play Store üzerinde de yer alabilen bu uygulamalardan kurtulabilmeniz için ilk önce Play Store’u dikkatli kullanmanız gerekiyor.

Bir uygulama indirmeden önce mutlaka kullanıcı yorumlarına bakmanız gerekiyor. Ayrıca uygulamayı kurduktan sonra tam yetki vermemeniz gerekiyor. Örneğin; oyun uygulaması telefon görüşmelerine izin istiyor ise o uygulama tehlikeli bir uygulama olabilir.

Antivirüs Uygulamaları ve Format

Antivirüs uygulamaları, özellikle Android işletim sistemli cihazlar için büyük önem taşıyor. Telefonunuza virüs bulaşmadan önce iyi bir antivirüs uygulaması kullanmanız hayat kurtaracaktır. Eğer virüs sisteminize bulaştıysa bir antivirüs uygulaması çoğu zaman işinizi görecektir. Ancak bazı durumlarda virüsler modem kaynaklı bir şekilde çalıştığı için antivirüs uygulamaları ile yapabileceğiniz herhangi bir işlem kalmayabiliyor.

Bu durumlarda telefonunuza format atmanız temizlik için kesin çözüm olacaktır. Telefonunuzu formatlarken şarjınızın %50 üzerinde olması gerekiyor. Android işletim sistemleri için ses açma ve güç tuşuna basılı tutmanız genel olarak iş görecektir. Format işlemi cihazın modeline ve markasına göre değişebilmektedir. Telefonunuzu ilk günkü haline getirebilmek için fabrika ayarlarına sıfırlarken yedeklerinizi almayı da unutmayın. Fabrika ayarlarına döndürme işlemi telefonunuzdaki verilerin silinmesine yol açar. Virüs sorunları yaşamamak için uygulama kullanımına dikkat etmeli ve güncel bir antivirüs uygulamasını cihazınızda bulundurmanız da gereklidir.