Hamilelik Belirtileri

Hamilelik Belirtileri

Özellikle hamilelik beklentisi içerisinde olan yani anne olmak isteyen kadınlar vücudundaki pek çok değişimi belirti olarak kabul edebiliyor. Ancak çoğu zaman bu sevinç kısa süre sonra yerini hayal kırıklığına bırakabiliyor. İşte bu nedenle tüm kadınların hamilelik belirtileri konusunda net bilgileri öğrenmesi gerekiyor. Gebelik beklentisi olmasa dahi vücudun yolladığı sinyallerin doğru anlaşılması adına bu konu oldukça önemli bir yere sahiptir.

Hamilelikte İlk Belirtiler

Gebeliğe dair en yaygın belirti adet döneminin gelmiş olmasına rağmen kanamanın olmaması. Ancak bu hamilelik tanısı konması için asla tek başına yeterli bir veri olmaz. Ayrıca adet kanamasının başlaması da ender durumlarda gebelik olmadığına işaret etmiyor. Bazı kadınlar hamileliğin ilk ayında regl dönemini yaşarlar. Çok ender durumlarda da gebeliğin ikinci hatta üçüncü ayında dahi regl dönemi gerçekleşen kadınlar var.

Hamilelik belirtileri ile regl belirtileri çoğu zaman birbirine karıştırılabiliyor. Bu durumda diğer belirtilerin mevcut olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Hamilelik belirtilerinden diğeri yorgunluk. Vücut kendini hamileliğe hazırladığı için kendinizi çok yorgun hissedebilirsiniz. Gebelikte salgılanan progesteron hormonu yorgunluk hali ile birlikte normalden daha fazla uyuma isteğine de yol açar. Artık günde 8 saat uykunun size yetmiyor olması gebelik belirtilerinden biri.

Göğüslerde Hassasiyet ve Büyüme

Hamilelik belirtilerinden en yaygın olanları arasında göğüs hassasiyeti ve göğüslerde büyüme yer alıyor. Eğer birden göğüslerinizde hafif bir büyüme ve sancı hissetmeye başladıysanız, test yaptırmanız için bir işaret olarak kabul edebilirsiniz. Elbette hassasiyet ve ağrı regl öncesinde de olabiliyor.

Gebelik başlangıcında sık idrara çıkma da meydana gelir. Mide bulantısı ve kokulara karşı aşırı hassasiyet bir diğer hamilelik belirtisi. Birden kokulara karşı hassaslaştığınızı hissediyor ve mide bulantıları yaşıyorsanız, diğer belirtiler de mevcutsa hemen test yaptırabilirsiniz.