Ofiste Çalışanlar Nasıl Beslenmeli?

Ofiste Çalışanlar Nasıl Beslenmeli?

Gündelik hayatımızın büyük bir kısmını iş hayatı kaplıyor. Beslenme ihtiyacımızı ise genellikle evimizden uzaktayken yapıyoruz. Kahvaltı ve öğle yemeğini dışarıda yediğiniz zaman genel olarak dışarıda beslenildiği de söylenebilir. Ancak ofiste masa başında çalışan kişilerin beslenmelerine oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Ofiste çalışanlar nasıl beslenmeli ve nasıl daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinebilir diye merak ediyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Kahvaltıyı Atlamayın

Kahvaltı, ofiste çalışmaya giden kişilerin genellikle; atladığı veya geçiştirdiği bir öğün olabiliyor. Fakat kahvaltıyı atlamak kesinlikle size zarar verebilecek bir durumdur. Kahvaltılarınızda sadece simit, çay, poğaça ve açma tüketiyorsanız bunun yerine peynir ile yapabileceğiniz ufak bir sandviç yemeyi deneyebilirsiniz. Sandviç yanına dilerseniz bir meyve de ekleyerek dengeli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

İşyerinizde yer alan yemekhanede veya restoranda yiyeceğiniz yemekleri de doğru şekilde seçmelisiniz. Masa başında çalışan kişiler olarak kilo probleminiz olabileceği için kalorisi yüksek yemekler yemekten uzak durmalısınız. Özellikle; fast-food tarzı gıdalardan, kızartılmış ağır yiyeceklerden ve hamurlu yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor.

Atıştırmalıkları Hayatınızdan Çıkartın

Bu tür ağır yiyecekler yerine öğle yemeklerinizde sebze ve salata ağırlıklı yemekler yemeyi deneyebilirsiniz.

Beyaz ekmek tüketmeyi seviyorsanız ve ekmeksiz yemek yiyemiyorsanız bunun yerine lifli ekmek, buğday ekmeği veya kepekli ekmek yemeyi de deneyebilirsiniz. Ayrıca tuzu mümkün olduğunca az kullanmak ve mümkünse hayatınızdan tamamen çıkartmak da işinize yarayacaktır.

Gün içerisinde atıştırmalık tüketmeyi seviyorsanız bu zararlı huyunuzdan da vazgeçmeniz gerekiyor. Atıştırmalık olarak masanızda ufak bir miktar fındık veya ceviz bulundurabilir ya da meyve tüketmeyi deneyebilirsiniz. Krakerler ve bisküvi gıdalar yağlı, şekerli ve kalorisi yüksek gıdalar olduğu için hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilecek tehlikeli gıdalardır.