Akıllı Telefonların Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

Akıllı Telefonların Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

Akıllı telefon kullanıyorsanız ve şarjınızın çok kısa sürede tükenmesinden şikayet ediyorsanız bazı ufak tefek noktalara dikkat ederek şarj ömrünüzü uzatabilmeyi başarabilirsiniz. Bunun için ilk olarak konum ayarlarını kullanmayacağınız zaman kapalı tutmayı bir alışkanlık haline getirmelisiniz.

Konum ayarlarınızı açık bıraktığınız zaman telefonunuz arka planda sürekli olarak sizin konumunuzu güncellemeye çalışır. Bu durum pilinizin hızlı bir şekilde tükenmesine sebebiyet verir.

Ekran Parlaklığı ve Otomatik Güncelleme Ayarları Şarj Tüketir mi?

Ekran parlaklığı da bir diğer önemli detaydır. Ekran parlaklığını sürekli olarak en üst seviyede tuttuğunuz zaman telefonunuz şarjı çok çabuk tükenir. Ayrıca zil sesi ayarlarını da çok fazla açmamanız gerekebilir.

Bir diğer önemli nokta ise uygulamaların arka planda kendilerini yenilemesini engellemektir. Kullanmadığınız uygulamalar var ise mutlaka bu uygulamaların arka planda kendilerini otomatik olarak yenilemelerini iptal etmelisiniz.

Otomatik güncellemelerin de şarj ömrünüzü tükettiğini asla unutmamalısınız. Otomatik güncellemeleri kapattığınız zaman aynı zamanda internet paketinizin de gereksiz şekilde tüketilmesini engellemeye sizler başlayabilirsiniz.