Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu çayı genel olarak sonbahar kış aylarında tüketilen bir içecek olup genellikle çaya alternatif olarak tüketilir. Fakat yapılan araştırmalar kuşburnu çayının C vitamini açısından mandalina, limon gibi C vitamin depolarını bile sollayacak özelliklere sahip olduğunuz gösteriyor. C vitaminin yanı sıra oldukça iyi bir antioksidan özelliği taşıyan kuşburnu çayını sonbahar ve kış aylarının yanı sıra günlük yaşantı içinde her mevsim tüketmeniz öneriliyor.

Yara izi ve aknelerin giderilmesine de destek olan kuşburnu A vitamini desteği ile cildin elastik yapısının güçlenmesini de sağlayan etkiyi sunuyor.

Kabızlık İçin Birebir

Kuşburnu çayı C vitamini ile bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra içerdiği farklı vitamin ve içerikler ile de kabızlık çekenler için iyi bir metabolizma çalıştırıcısıdır. Sindirim sisteminin düzene girmesine destek olan kuşburnu çayını ve marmeladını günlük öğünlerinize mutlaka ekleyin.

Kanser

Kanser hücrelerinin büyümesine de engel olmayı başaran kuşburnu, bunu güçlü antioksidan özelliğine borçlu. Hücre yenilemesi için ideal olan bu çay aynı zamanda yaşlanma etkilerine karşı da savaşıyor.