Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Öneriler

Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Öneriler

Saçın kirli ve bakımsız görünmesine sebep olan yağlı saçlara şekil vermek bile zordur. İşte, probleminize çok yararı dokunacak aşırı derecede çabuk yağlanan saçlar için öneriler!

Aşırı Yağlanan Saç Tavsiyeleri

  • Saç türüne ve tipine uygun olan saç temizlik ürünleri ve şampuanlar kullanmak, aşırı yağlı saçlar için en önemli konudur. Yağlı saçlar için özel olarak hazırlanan saç şampuanları ve maskeleri saçınızın aşırı yağlanma sorununu kısa vadede çözebilir. Saç kremlerini ve yağlı şekillendirici malzemeleri ise kullanmamaya özen gösterin.
  • Düzleştiriciler, şekillendiriciler ve saç maşalarını çok fazla kullanmak saçların fazlası ile yağlanmasına neden olur. Sıkı toplanan saçlar havasız kalır ve daha fazla yağlanır. Saça mümkün olduğunca hiç bir işlem yapmamak, hatta açıkta bırakmak gerekir.
  • Sürekli saça temas eden tarak, fırça ve eller çabuk yağlanmada katalizör etkisi gösterir. Isınan, elektriklenen saç yağlanır. Mümkün mertebe kullanmamaya çalışın.
  • Saçınızı her gün yıkayabilirsiniz fakat her gün şampuan kullanmak kısa dönemde kuruluk sağlasa da bir süre sonra daha fazla ve daha çabuk yağlanmaya sebebiyet verir. Her gün sadece su ile arındırmak, haftada 2-3 kez şampuanlamak kâfidir. Son durulama suyunun soğuk olmasına dikkat edin!
  • Yağlı saç problemlerinde evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz saç bakım maskeleri de yapabilirsiniz. Oldukça etkili olan maskelerden birini sizin için seçtik!

Yağlı Saçlara Özel Ballı Sirkeli Yoğurt Maskesi

Yoğurt, sirke ve her derde deva bal karışımı olan bu maske yağlanmaya müsait saç derisi için, yağlanmayı giderici ve nemlendirici etkisi ile harika sonuç veriyor. Yarım su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı (balzamik) elma sirkesi ve 1 çay kaşığı balı bir kapta iyice karıştırın, yıkanmış nemli saça masaj yaparak uygulayın ve yıkayın!