QR Code Nedir?

QR Code Nedir?

Son yıllarda yaşantımıza bir anda girmeyi başaran QR kodlarının en önemli özelliklerinden birisi, bilginin daha hızlı akabilmesini sağlayabilmektir. Gazete ilanları, alışveriş merkezleri, mağazalar ve yolda yürürken ilginizi çeken bir ilan, web sitesine ait linkler ve iletişim bilgilerini not alabilmek için QR kodunu kullanabilirsiniz. Tüm bunlar dışında QR code nedir, ne işe yarar diye merak ediyorsanız gelin daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

Japonya’da faaliyet göstermekte olan Toyota, yan kuruluşu Denso Wave tarafından geliştirilen iki boyutlu QR kodları “Çabuk tepki” anlamına gelmektedir. Quick Response kelimelerinin baş harfleri ile tanımlanan bu kodlar metin, web sitesi, video ve adres gibi bilgilere ulaşabilmenizi sağlar.

QR Code; okuma özelliği olan bir yazılım olması sayesinde akıllı telefonlarınız üzerinden QR kodlarını kolay bir şekilde okutabilirsiniz. Böylelikle ürüne veya adrese ait olan servis sayfasını saniyeler içerisinde görüntüleyebilirsiniz. QR kodlarını kullanabilmek için sadece kameraya sahip bir akıllı telefona sahip olmanız yeterlidir. QR kodların kullanımı tamamen ücretsizdir.

Sınırsız Bilgiye Hızlı ve Ücretsiz Ulaşım

QR kod üzerinden sınırsız bir şekilde bilgi, mesaj, video ve her türlü içeriğin aktarımını hızlıca sağlayabilirsiniz. Dergi reklamları, billboardlar, mağaza vitrinleri veya televizyon reklamlarında yer alan bir tanıtım videosu içerisinde QR kodları yer alabilir. QR kodunu bu tür ortamlardan okuttuğunuz zaman her türlü detaya yalnızca QR kodu üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hızlı, reklam içeriği olmayan, sade tasarımlara sahip karekod okuma uygulamaları sayesinde de dilediğiniz QR kodlarını okutabilirsiniz. Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın web sürümü de QR kod üzerinden kolay bir şekilde masaüstü bilgisayarlarda çalışabilmektedir. WhatsApp web sürümüne ait internet sitesine girerek QR kodunu okuttuktan sonra hiçbir giriş bilgisi vermeden WhatsApp kullanmaya başlayabilirsiniz.