Vazelinin 5 İnanılmaz Faydası

Şaşırtıcı ama vazelin petrolden türetilen yarı katı hidrokarbonların saflaştırılmış karışımıdır. Topikal bir merhem olarak kullanılan vazelinin faydaları güzellik için harikadır ve ayakkabıları parlatmaktan gıcırtılı bir menteşeyi susturmaya kadar her şey için kullanılır. Vazelin, cilt hücreleri arasındaki boşlukları doldurarak lipidlerin yerini değiştirmeye yardımcı olurlar. Sonuç; yumuşak ve iyi nemlendirilmiş bir cilttir. İşte güzelliğiniz için vazelinin 5 faydası:

1- Ayak bakımı: Kuru, çatlamış ve sararmış cildi iyileştirerek ayakları kabarcık ve sıcak noktalara karşı daha dirençli hale getirir.

2- Yumuşacık, pürüzsüz eller: Vazelin yağı nemi kapatmaya yardımcı olur ve kalın merhem su bazlı losyonlardan daha uzun süre cilt yüzeyinde kalarak daha uzun iyileşmeyi teşvik eder.

3-  Pürüzsüz ve esnek cilt: Sadece kuru cildi nemle kapatarak iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda cildin hasar görmesini engeller.

4- Yüz bakımı: Günlük nemlendirici, günlük makyaj temizleyici ve hatta rüzgâr yanmasını önlemenin bir yolu olarak kullanın.

5- Yaraları iyileştirme: Vazelin, yara bakımında, küçük ve büyük yaralanmalarda önemli bir rol oynar. Nem seviyesini sabit tutarak cilde iyileştirme şansını verir, yara izini önleyebilir veya en aza indirebilir.