Yarka Tavuğu Nedir ve Ne Zaman Yumurtlamaya Başlar?

Yarka Tavuğu Nedir ve Ne Zaman Yumurtlamaya Başlar?

Yarka Tavuğu Nedir ve Ne Zaman Yumurtlamaya Başlar?

Damızlıklar veya yavru tavuklar ortalama olarak ırka bağlı olarak yaklaşık 6 ayda yumurta bırakmaya başlarlar. Bir civciv, yarka tavuğu yani yumurtlama safhasına giren piliç olana kadar 17 haftalık olmalıdır. Bununla birlikte, yarka tavuğu yılın en soğuk ve en karanlık bölümünde olgunlaşırsa bazen ilkbaharda göreve başlayamazlar; 6 ay sadece ortalamadır. Genel olarak beş aydan daha uzun olmayan bir zamanda yumurtlamaya başlarlar.

Hangi Cins Yarka Tavukları Erken Yumurtlar?

Hy-line yarka, Nick Brown, Lohman Brown, Plymounth, Atak-S, Wyandottes, Rocks, Orpingtons ve Ligorin gibi daha büyük, daha ağır yarka tavuğu cinsleri ilk yumurtlamaya başlayacak olanlardır. Leghorns, Stars ve Australorps gibi hafif, küçük tavuk ırkları daha geç yumurtlarlar.

Normal şartlar altında 17 ila 20 haftalık tüm yarka tavukları yumurtlama aşamasına gelir, ancak etkileyen bazı yapısal ve de çevresel faktörler olabilir. Kendi yetiştiriciliğini yapmak, çoğunlukla maliyetli ve zaman alıcıdır. http://www.yarkamarket.com gibi profesyonel bir yarka tavuğu üreticinden satın almak, çok daha kolay ve ekonomik bir yatırım olacaktır.