Karbonatın Saça Yararları Nelerdir?

Karbonatın Saça Yararları Nelerdir?

Karbonatın Saça Yararları Nelerdir?

Genellikle hamurun kabarmasına yardımcı olan madde olarak bilinen karbonat aslında temizlikten cilde kadar birçok alanda kullanılarak oldukça fayda sağlayabiliyor. Karbonat aynı zamanda saçlara da oldukça faydalıdır. Karbonat uygulamalarına yer açarak saç bakımınızı bütçenize zarar vermeden ve doğal yöntemler ile yapmanın da rahatlığını yaşayabilirsiniz.

  • Karbonatın saçlara olan faydasının ilki kepeğe karşı etkisidir. Bunun için karbonatı az su ile ıslatarak nemli saçınıza ve saç diplerinize sürün ve bir süre beklettikten sonra durulayın. Uygulamayı haftada bir kez yapabilirsiniz.
  • Karbonat aynı zamanda canlı ve sağlıklı bir görüntü elde etmenizi de sağlar. Bu uygulama için bir tatlı kaşığı karbonattı bir su bardağı su ile karıştırıp saçınıza sürün. Bir süre sonra bir bardak su ile bir yemek kaşığı sirke karışımı ile saçınızı durulayın. Uygulamayı ihtiyaç duydukça yapabilirsiniz.
  • Karbonat ve nişastayı aynı ölçüde karıştırarak saçlarınız için kuru şampuan yapabilirsiniz. İster durulayın saçınızı isterseniz de sadece silkeleyin. Böyle saçınızı yıkayamadığız da kötü etkiden kurtulmasını sağlamış olursunuz.