OLED TV ve QLED TV Nedir?

OLED TV ve QLED TV Nedir?

OLED TV ve QLED TV Nedir?

Bir ev sinema sisteminin kurulması veya yükseltilmesi sık sık önemli bir soruna neden olur: Ne tür TV almalıyım? Birkaç TV türü varken, LED TV’ler ve LCD TV’ler bulacaksınız. Onları yeterince tanıma fırsatı ararken LED TV dünyasını keşfetmeye başlarsanız, yeni kısaltmalar ortaya çıkıyor. En sık karşılaşacağınız ikisi ve en önemlisi, OLED ve QLED.

OLED ve QLED TV Teknolojileri ile Gelen Yenilikler Neler?

Benzer ses adlarına rağmen, OLED televizyonlar, LED televizyonlardan farklı bir kategoridir. OLED ve LED arasındaki farklara ilişkin ayrıntılı bir kılavuz var ancak burada hızlı bir genel açıklama ile özetlersek; organik ışık yayan diyot (OLED) ekranlar, LED ampullerin aksine elektriğe yanıt veren piksel boyutlu organik bileşikler panelini kullanıyor. Derin kontrast oranları ve piksel başına daha iyi doğruluk sağlayan OLED ekranlar LED’lerin yerine üst seviye TV’lerde bulunur, ancak bu, LED’lerin kendi prim teknolojileri olmadan olmadıkları anlamına gelmez.

QLED, Samsung LED LCD’ lerinin en üst seviyesidir ve bu nedenle OLED veya Plazma gibi emisyonlu ekran teknolojisi değildir. Bununla birlikte, QLED TV’ler, toplam verimliliği yükselten Quantum Dot malzemesi (dolayısıyla QLED’ deki “Q”) şeklindeki düzenli LED LCD’ler üzerinde güncellenmiş bir aydınlatma teknolojisine sahiptir. Bu, daha iyi, daha parlak gri tonlama ve renge dönüşüyor ve Samsung HDR 1500 teknolojisi ile (Yüksek Dinamik Ağırlık) HDR’yi geliştiriyor.