Havalı Genç Odaları İçin Dekorasyon Fikirleri

Havalı Genç Odaları İçin Dekorasyon Fikirleri

Gençlerin beğeni konusunda zor insanlar olduğu bilinir. Özellikle çocuğunuz ergenlik dönemindeyse, nasıl bir oda dekorasyonu yapacağınız konusunda aklınız bir anda karmakarışık hale gelebilir. Çünkü ergenlik dönemindeki gençler; odalarının hem kendilerini yansıtmasını, hem güzel görünmesini, hem rahat olmasını hem de farklı olmasını isterler. Dolayısıyla aileler de bir anda kendilerini havalı genç odaları için dekorasyon fikirleri araştırması yaparken bulur.

Gençlerin Beğeneceği Bir Oda Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Eğer bir genç odası dekorasyonu yapıyorsanız en fazla dikkat etmeniz gereken husus farklılık olmalı. Gençler sıradan bir odayı beğenmez ve istemez. Farklı olması ve sıra dışı görünmesi için de uygulayabileceğiniz fikirler var. Örneğin; odanın bir duvarını desenli bir duvar kağıdı ile kaplayın. Ancak desen seçiminde de gencin sevdiği çizgilere önem verin. Duvar kağıdı odanın zaten farklı görünmesine katkı yapıyor.

İlgi Alanına Uygun Bir Tema Şart!

Sırada çocuğunuzun ilgi alanına göre bir tema belirlemek var. Eğer çocuğunuz müzik tutkunuysa, müzik temalı bir oda tasarlayın. Çocuğunuz uzaya ve astronomiye ilgi duyuyorsa hazırladığınız odada mutlaka bu temaya uygun birkaç obje, çizgi, desen olmalı. Örneğin; çocuğunuz coğrafyaya ilgi duyuyorsa odanın bir duvarını boydan boya dünya haritası ile kaplatmanız dahi odanın beğeni alması için yeterli olabilir.

Duvar Rafı Gençlerin Olmazsa Olmazı

Gençler kapaklı dolaplardan ziyade duvar rafları kullanmayı tercih ediyor. Duvar kağıdı uygulaması yapmadığınız, boş bıraktığınız bir duvara en az 3-4 adet raf takın. Rafların renkleri de odanın tamamlayıcı renkleri olmalı. Modern bir raf görünümü olmasına da dikkat edin.

Eşyaların yerleşimini de çocuğunuza bırakın. Eğer odasını kendi isteğine göre yerleştirirse, hem odayı benimsemesi daha kolay olur, hem de kendi tarzına uygun bir yerleşim düzeni kurabilir.