Küçük Mekânlara Büyük Görünümler

Küçük Mekânlara Büyük Görünümler

Pek çok kişi küçük mekânları istediği gibi kullanamamaktan şikâyetçidir. Herkes geniş ve ferah mekânlarda yaşamak istese de bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Önemli olan bulunduğumuz mekânları yaşanabilir hale getirmektir. Birkaç dokunuşla küçük mekânlar geniş ve ferah gösterilebilirsiniz. Peki, küçük mekânlara büyük görünümler sağlamanın yolları nelerdir?

İşe Duvarlardan Başlayın

Bir odayı olduğundan daha büyük ve geniş göstermek için duvarları mümkün olduğunca açık renklere boyamak önemlidir. Koyu tonları ne kadar sevseniz de uzak durmanız küçük mekânlarda sizin daha çok işinize yarayacaktır. Duvarlarla aynı renk tonlarında perde seçimi, odanın daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Tül ve perdeleri dikey perdelerden seçerek bu işlemi, daha etkili hale getirebilirsiniz. Japon perdeler küçük mekânlar için pratik bir çözüm olabilir.

Fonksiyonel Eşyalar Kullanın

Günümüzde fonksiyonel eşyalar oldukça popüler. Artık geleneksel eşyalardan ve dekorasyondan vazgeçiliyor. Önemli olan mekânlardan en iyi şekilde yararlanmak…

Bir eşyayı iki veya daha fazla amaçla kullanmak yerden tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Örneğin; yatak odasında karyola seçerseniz yalnızca yatak ihtiyacınızı karşılarsınız ancak baza seçerseniz dağınıklığınızı ortadan kaldıracak bir alana da kavuşmuş olursunuz.

Çok amaçlı sehpalarla oturma odanızı bir adana yemek odasına çevirebilirsiniz. Saklama kutusu şeklinde puflar, yine çok fonksiyonlu eşyalar arasında yer alır.

Eşya Kalabalığından Vazgeçin

Evinizde gereksiz eşya bulundurmayın. Yaşam üniteleri genellikle çok fazla yer kaplar, bu tür üniteler geniş mekânlar için üretilmiştir. Küçük odalarda bu tür üniteler yerine çok amaçlı ürünler kullanmalısınız.

Tavana Kadar Dolaplar

Mekânınızda uygun bir bölümü tavana kadar dolap yaparak pek çok eşyayı içine sığdırabilirsiniz.

Aydınlatmaya Dikkat Küçük alanlarda lambader ve abajur gibi ürünlerle bol aydınlatma kullanarak mekânı en iyi şekilde aydınlatmalısınız.