Wi-Fi Sorunları ile Başa Çıkma Yöntemleri

Wi-Fi Sorunları ile Başa Çıkma Yöntemleri

Günümüz de evlerde, iş yerlerinde, kafe ve daha birçok alanda kablosuz internet kullanımı bulunuyor. Bu uygulama sayesinde internette her an her yerde bağlanabilme imkânına sahibiz. Oldukça büyük bir rahatlık olan kablosuz internet ayrıca yaşanan bazı sorunlar sebebi ile can sıkıcı olabilmekte.

Wi-Fi sorunları ile başa çıkma yöntemleri ile bu sıkıntıdan kurtulabilir ve kesintisiz internetinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Geçmişte sadece masa üstü bilgisayara bağlanan internet günümüzde tablet, cep telefonu, oyun konsolu, diz üstü bilgisayar ve hatta televizyona bağlantı kurularak her alanda sinyalin doğru alınmasının gerekliliğini getiriyor.

Ancak; Wi -Fi sinyali evin her alanına aynı güç ile ulaşmayabiliyor. Bu sebep ile odalar arasında bile farklılıklar yaşanabilmektedir. Bu soruna çözüm oluşturacak olan bazı sebepler şunlardır:

Doğru Konumlandırma

Modem kullanımında merkez bir konumun seçilmesi sinyalin her alana aynı oranda dağılabilmesi için önemlidir. Bu merkez alanda da bulunan engeller hesaba katılması gerekir. Ayrıca modem cihazları genellikle yer de ya da görünmeyecek olan bölgelerde yer alıyor. Modem cihazınızı mümkün olduğunca üst rafa ya da üstte bulunan her hangi bir cismin üstüne koymanız sinyal için etki oranına artırır.

Uzaklık ve çeşitli Engellere Karşı Çözüm Önerileri

Modeminizi merkeze konumlandırmanız ya da üst alanlara yerleştirmeniz de kimi zaman sağlıklı bir sinyal için yeterli olmayabiliyor. Bunun ana sebebi ise arada bulunan engeller ya da uzaklık gibi sebeplerdir.

Bu sebepler için çözüm ise Wi -Fi menzil artırıcı ürünleri satın alabilir ya da internet kablonuzun geldiği alanda powerline adaptör kullanmanız gerekir. Bu önlemleri aldığınızda da gene konumlandırma önem taşıyacaktır. Kesinlikle modemin aynı şekilde merkezde ve üstlerde olması gerekir.