Gebelikte Çikolata Tüketilebilir mi?

Gebelikte Çikolata Tüketilebilir mi?

Gebelik döneminde nasıl beslenmek daha doğrudur? Çikolatayı hamilelikte tüketmek zararlı mı? Hamileliğin öğrenilmesi ile birlikte anne adaylarının aklına gelen birçok soru yer alıyor. Bu soruların birçoğu da beslenme ile ilgilidir.

Hamilelik ile birlikte yaşanan aşerme durumunda ise bazı anne adaylarında çikolataya yönelim baş gösterebiliyor. Peki, çikolatalar hamilelikte tüketilmesi önerilen bir atıştırmalık mı? Bebeğe ya da anneye herhangi bir zarar verir mi?

Çikolata Tüketiminin Sonuçları

Hamilelik sürecinde çikolata tüketimi ile ilgili olarak yapılan araştırma sonuçlarının bazıları her ne kadar birçok olumlu yanını ortaya çıkarsa da erken doğum, düşük gibi durumlara da yol açtığı söyleniyor.

Çikolata tüketimi için yapılan araştırmalar henüz kesin değerleri vermemek ile birlikte anne adaylarının hafta da iki ya da üç defa çikolata tüketebileceği de uzmanlar tarafından açıklandı.

Mutluluk salgısının arttırması ile bilinen çikolatanın aynı zaman kilo alımında da etkili olduğu unutulmamalıdır.

Yapılan araştırmalar da çikolata tüketen anne adaylarının bebeklerinin doğumdan sonra daha çok güldüğü ve mutlu olduğu da tespit edilmiştir.