Giysinize Uygun En İyi Aksesuar Renkleri Nasıl Seçilir?

Giysinize Uygun En İyi Aksesuar Renkleri Nasıl Seçilir?

Kıyafetinize uygun moda aksesuarları seçerken, parçaların rengini ve tarzını göz önünde bulundurun. Siyah, beyaz veya diğer nötr renklerde giysiler giydiğinizde, herhangi bir renkteki aksesuarlar şık ve koordineli görünür. Renkli bir kıyafet giyiyorsanız, moda aksesuar renklerinin çakışmaması tercih edilmelidir. Her şey renk tekerleğinin temellerine dayanıyor. Ana renkler elbette kırmızı, mavi ve sarı, ikincil renkler, iki ana rengin karıştırılmasından kaynaklanan (yani, kırmızı ve sarı birleşimi olan turuncu gibi) renklerdir.

Renk tekerleğinde yan yana olan birincil ve ikincil renkler birbirine benzerdir. Aynı açık veya koyu renk seviyelerinde eşleştiklerinde çok uyumludurlar. Etkileyici bir kombin yapmak istiyorsanız, birbirine zıt olan birincil ve ikincil renkleri seçin. Yine de hangi renklerin sizin için en uygun olduğunu bulmak için deneyin. Genel olarak, tüm kombin içinde üçten fazla renkli aksesuar kullanmayın.

Aksesuar Boyutlarına Dikkat!

Moda aksesuarlarınızın ölçeği de önemlidir. Desenli giyerken, sade aksesuarlar en iyi seçenektir. Çok karışık aksesuarlar baskıların rahatsız edici görünmesini sağlar. Aynı şey payetli, işlenmiş veya başka şekilde süslenmiş giysiler için de geçerlidir. Kıyafetinizi vurgulamak için sade aksesuarlar kullanın. Ne giydiğine ek olarak vücut tipinizi de düşünün.