Karbonhidrat fakiri olan bu diyet başta kanser hastaları olmak üzere birçok rahatsızlık için idealdir. Zayıflama üzerine kurulu olan diyet programlarında farklı olarak sağlık açısından son derece olumlu etkiler yaratıyor. Ketojenik diyet nedir, sorusuna yanıt olarak sağlıklı beslenme de denebilir. Ezberleri bozan bu uygulamada ekmeğe yer yok özellikle yemeklerinizi yerken ekmek kullanıyorsanız bu program dâhillinde artık kullanmamanız gerekir. Light süt, light yoğurt, light peynir, hazır meyve suları, soğuk çaylar, asitli içecekler, börek, pasta, bira, mısır, mercimek, kuru fasulye uzak durmanız gereken besinler arasında yer alıyor.
Ketojen Diyette Tüketilebilecek Olan Besinler Nelerdir?
- Günlük beslenmede peynir, yoğurt ve süt kullanılabilir. Fakat bu konuda süt şekerine dikkat etmek gerekiyor. Süt şekeri light ürünlerde daha çoktur. Bu sebeple normal yağ içeriğine sahip olan gıdaları seçmeniz önerilir.
- Tam yağlı her türlü peynire sofranızda yer açın. Süt şekeri az olup karbonhidrat miktarı da düşüktür.
- Et ve balık gibi ürünlere yer açın. Fakat salam ve sosis gibi hazır gıdalardan uzak durmak öneriliyor.
- Sebzelerden havuç çiğ olarak tüketime uygun olup pişmiş olarak önerilmez. Ayrıca tatlı biber, yeşil sebzelerin tümü, domates ve tüm marul ürünlerde ketorejen diyet içinde bulunuyor.
- Böğürtlen ve çilek gibi meyveleri az olmak kaydı ile tüketebilirsiniz. Konservelerden uzak durmak gerekir. Kur üzüm ya da kuru yemişlerde tüketilebilir.
- Çikolata olarak bitter çikolata önerilir. Kakao oranı en az % 80 olan çikolataları seçmeye özen göstermeniz önerilir.
- Bu diyette her diyette olduğu gibi bol su öneriliyor. Günde en az 2 ya da 3 litre su tavsiye ediliyor.
- Bira özellikle yasak olan içecekler arasında bulunuyor. İçki içmeyi seviyorsanız mümkünse seçiminizi kırmızı şaraptan yana kullanın.